Emmanouil Levendis, koordirigent

Muziek door oma met de paplepel ingegoten.

Dirigent van verschillende koren in verschillende genres van verschillende formaten en niveaus

Emmanouil Levendis (31) is van Griekse komaf en is opgegroeid in een klein dorp op Rhodos. Daar is hem door zijn oma, die zangeres was, muziek met de paplepel ingegoten. Tijdens zijn middelbare school volgde hij een maatwerk-opleiding muziektheater aan het conservatorium van Arnhem en kreeg daar o.a. zangles van Marielle Vester en Elena Vink. Hij is begonnen met dirigeren van koren toen hij 20 jaar was. Hij heeft enige jaren doorgebracht aan het conservatorium in Utrecht (docent muziek) en richtte daarna zijn pijlen op het leren dirigeren en arrangeren. Daarna studeerde Emmanouil cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Inmiddels dirigeert hij verschillende koren in verschillende genres van verschillende formaten en niveaus.

Daarnaast is hij actief geweest als leider van een
close-harmony vocalgroup en heeft hij muzieklessen
gegeven aan de Hoge School van Arnhem en Nijmegen
en het Canisius College in Nijmegen.

Emmanouil geeft daarnaast verschillende work- shops over natuurlijk leiderschap door middel van dirigerenin het onderwijs. Tot slot is hij regelmatig als repetitor betrokken geweest bij het Elster mannenkoor en het Keizerstads Jeugdorkest (Nijmegen).

Emmanouil is al jarenlang betrokken bij Flos Campi en heeft zich ingezet voor de vereniging als cellist in het orkest, repetitor, arrangeur en lid van diverse commissies. Hij beschouwt zichzelf als een lid van de flos-familie. In de corona-periode heeft hij het leiderschap van het koor op zich genomen om de continuïteit te waarborgen. Met zijn ervaringen vanuit andere genres zal hij zich de komende tijd richten op het verbeteren van de kwaliteiten van het koor door diverse werkvormen hiervoor te gebruiken. Daarnaast is zijn enthousiasme, gedrevenheid en (overduidelijke) aanwezigheid zijn grootste kracht om de koorleden te (blijven) motiveren om te zingen en te groeien.

In deze video vertelt Emmanouil Levendis over zijn benadering van het koor van Flos Campi.

© All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Back to Top