Skip to main content

Miriam Westgeest, koordirigent

Vanaf haar jeugd neemt muziek een belangrijke plaats in Miriams leven in. Ze zong in verschillende koren, speelde viool en zat op ballet. Niet zo verwonderlijk dus dat ze na haar gymnasium koos voor een muziekopleiding.

Miriam Westgeest behaalde in 1986 haar diploma schoolmuziek aan het Hilversums Conservatorium. Daarna studeerde zij koordirectie bij Martin Kamminga en in 1988 behaalde ze het praktijkdiploma koordirectie. Zij studeerde zang bij onder andere Herman Woltman en Annet Andriesen. Als dirigent volgde zij verschillende masterclasses.

Nog steeds is Miriam regelmatig als sopraansoliste te horen. Haar repertoire is zeer divers.

Miriam is repetitor en concertmeester bij het Reünisten Utrechts Studenten Koor en Orkest (RUSKO). Behalve Flos Campi dirigeert Miriam Streekkoor Canthonis in Sint Anthonis, het kamerkoor Maqam en vrouwenkoor Chablis in Nijmegen. Jaarlijks heeft zij de muzikale leiding bij het project Festival of Lessons and Carols in de Grote Laurentiuskerk in Weesp. In maart 2022 had Miriam de algehele muzikale leiding bij de Mattheuspassie in de hertaling van Jan Rot in de Geertekerk in Utrecht. 

De laatste jaren heeft Miriam Westgeest de muzikale leiding gehad bij verschillende scratchdagen in de provincie Gelderland. Tijdens deze dagen werden onder andere het Requiem van Gabriel Fauré en het Stabat Mater van Karl Jenkins ingestudeerd en uitgevoerd.