Skip to main content

Dick Bolt, dirigent Flos Campi Orkest

Op vele terreinen in de muziekwereld actief

…regelmatig orkestprojecten gedirigeerd, waaronder een educatieprogramma bij HGO en een aantal zogeheten Groot Gelders Orkest projecten voor amateurmusici

Dick Bolt, Orkestdirigent

Dick Bolt is op vele terreinen in de muziekwereld actief, vooral als dirigent en als bastrombonist. Zijn conservatoriumstudie in Groningen sloot hij af op het hoogste niveau in de vakken directie en trombone.
Hij was al vroeg succesvol als dirigent van blaasorkesten zoals Concordia te Middelstum en later ook van de Aegon Brassband te Leeuwarden en de Provinciale Brassband te Groningen waarmee hij het KNFM-topconcours won.
In 1988 werd Dick Bolt bastrombonist van Het Gelders Orkest (HGO) en verplaatste zijn werkterrein zich. Hij werd trombonedocent aan het conservatorium te Enschede, later bastrombonedocent aan het ArtEZ-conservatorium te Arnhem en Zwolle. Bij en namens ArtEZ dirigeerde hij talloze ensemble-projecten in binnen- en buitenland.

Dick is sinds maart 2014 25 jaar dirigent van fanfare St. Cecilia te Millingen aan de Rijn en heeft daarnaast onder andere harmonie Excelsior Eibergen onder zijn hoede gehad. Verder is hij lid van het Nederlands Trombone Kwartet, treedt hij op als solist, remplaceert hij bij de professionele symfonische orkesten in Nederland en is hij werkzaam als jurylid, projectleider en adviseur.
De laatste jaren is Dick Bolt zich verder gaan scholen als symfonisch dirigent. Inmiddels heeft hij regelmatig orkestprojecten gedirigeerd, waaronder een educatieprogramma bij HGO en een aantal zogeheten Groot Gelders Orkest projecten voor amateurmusici.

In de video hiernaast vertelt Dick Bolt wat zijn doelstelling is bij Flos Campi.