Skip to main content

25 februari 2024

Lentekriebels

Flos Campi Koor m.m.v. leden van het Flos Campi Orkest

Flos Campi Koor onder leiding van Miriam Westgeest, m.m.v. Jelle Hoksbergen (piano), Manuel Koppe (1e viool), Anke Snijders (2e viool), Marieke van Geffen (altviool), Peter Ypma (cello). De strijkers zijn alle vier lid van het Flos Campi Orkest. Plaats: Petruskerk in Hees.

Het koor werkt nu sinds ruim een half jaar met Miriam Westgeest als dirigente. In die tijd heeft zij een goede chemie weten te bewerkstelligen tussen haar en het koor. Het koor zong enthousiast en geconcentreerd en had voelbaar affiniteit met de gezongen muziek. Er was een mooie balans tussen de verschillende stemgroepen. De koorklank was vol en bezield. Hier en daar misschien wat onbeheerst en niet helemaal zuiver, maar er sprak vuur uit.
De piano begeleiding in handen van Jelle Hoksbergen was vloeiend en gevoelig.
Daarnaast was de begeleiding door de vier strijkers de perfecte aanvulling voor de werken van Elgar, die zij meespeelden.
Het programma bestond uit een evenwichtige keuze uit de romantische koorliteratuur uit Tsjechië: Dvõrak, Duitsland: Mendelssohn, Engeland: Elgar.
De programmaonderdelen werden levendig toegelicht door één van de koorleden.
Dit koorconcert was alleszins het aanhoren waard en belooft goeds voor de toekomst!