Skip to main content

Recensie Hortusconcert 2019

Steeds succesvoller

Onze Hortusconcerten worden nog steeds ieder jaar succesvoller wat betreft de toestroom van het publiek. Dit jaar was de Hortus een week voor het concert uitverkocht! Hoge verwachtingen dus, die we graag wilden waarmaken.
Er werd gekozen voor een avontuurlijk programma met o.a. Argentijnse Tango’s.
Het koor had haar debuut met de nieuwe koordirigente Fiona Ellis. Fiona leidde het koor met vaste hand door de lastige Zuid-Amerikaanse ritmes. Het was hoorbaar dat het koor de afgelopen maanden gegroeid is, zowel in aantal als in klank. Dat kwam helemaal mooi tot uiting in The Spanish Serenade van Edward Elgar, bij dit werk samen met het orkest.
Het orkest speelde voor de pauze symfonie nr 31, de Parijse, van Mozart en de 2e suite ‘l Arlesienne van George Bizet. ‘l Arlesienne heeft naast imposante tutti orkest passages, prachtige verstilde solo’s voor verschillende houtblazers en hoorn. De fluitsolo in het 3e deel werd schitterend vertolkt door Ellen van der Holst, die helaas haar laatste concert bij Flos Campi speelde. Wij namen afscheid van haar. Ook 1e klarinetiste Sofie Martinet-Ebben gaat ons helaas verlaten.
Na de pauze speelde het orkest 4 tango’s met de vioolsolist Radboud Post, een specialist in Argentijnse Tango. Hij heeft de strijkers van het orkest veel kunnen leren over de manier van spelen bij de tango. De tango’s werden opgeluisterd door het tango danspaar Merel en Robert, die de sfeer een extra zwoel tintje gaven.
Ondanks de twijfelachtige weersvoorspellingen werd dit concert een echte zomerse belevenis.