Skip to main content

Recensie juli 2017

Flos Campi in de Hortus Arcadië

Verslag van Paulien Hagers (voorzitter)

Dit concert was een jubileum, Flos Campi trad gisteren voor de tiende keer op rij op in de Hortus Arcadië. Een prachtige traditie, die ieder jaar succesvoller wordt, gemeten naar het aantal bezoekers.

Ook muzikaal kan het concert van gisteren een succes genoemd worden. 

De première van ‘Retired’, een gedicht op muziek van Frans Vermeerssen was een ware uitdaging voor orkest, dirigent en sopraan, die goed werd ontvangen, getuige de reacties uit het publiek. De sopraan Irene Hoogveld vertolkte met verve het tragi-komische gedicht. De grote contrasten zowel in de melodie als de ritmiek maken dit werk echt een belevenis. De componist was aanwezig bij het concert.

De overige werken werden eveneens met enthousiasme en bevlogenheid gebracht. En dat alles onder een stralend blauwe hemel in een verrukkelijk geurende bloementuin.

Er mogen nog veel jaren aan deze traditie worden toegevoegd!