Skip to main content

Boskapel-concert najaar 2021

ENTHOUSIAST PUBLIEK BIJ MEESLEPEND CONCERT

Verslag van Paulien Hagers (voorzitter)

Op zaterdag 6 november j.l. presenteerde Flos Campi Koor en Orkest een programma met operafragmenten. Stralende sopraan Irene Hoogveld imponeerde het publiek.

november 2021

Sopraan Irene Hoogveld

Een vrijwel uitverkochte Boskapel gaf een staande ovatie aan het orkest en het koor van Flos Campi en de sopraan Irene Hoogveld.

De 10 opera fragmenten van Verdi, Mascagni, Bellini en Dvorak vormden samen een afwisselend programma waarin het orkest en het koor zich muzikaal helemaal konden geven. De briljante vertolking van de sopraan Irene Hoogveld gaf het orkest en koor vleugels en verraste het publiek.

Het orkest speelde, onder leiding van de bevlogen dirigent Dick Bolt, vaardig de mooie melodieën en begeleidingen. Helemaal vlekkeloos was het niet, maar het enthousiasme en grote muzikaliteit vergoedden dat helemaal. Het orkest werd versterkt door koperblazers, een bas-klarinet, piccolo, hoorn en harp. Instrumenten normaal gesproken geen partij hebben. Flos Campi is dankbaar dat zij regelmatig van hun inzet gebruik kunnen maken.

Het koor was in zeer korte tijd voorbereid voor het concert door interim dirigent Emmanouil Levendis. Zij wisten een onverwacht sterke prestatie neer te zetten.

Na bijna twee jaar leek het eindelijk weer mogelijk om een concert met publiek te geven. Vanaf het voorjaar 2020 werd er door koor en orkest al gerepeteerd aan een programma met voornamelijk Italiaanse opera fragmenten. In eerste instantie was dit programma bestemd voor het jaarlijkse concert in de Nijmeegse Hortus, begin juli 2020, maar de repetitietijd was wegens de corona lockdown echt te kort. Dus werd er opnieuw op het Hortusconcert gemikt, dit maal 2021, maar ook dat bleek niet haalbaar. Gelukkig was de sopraan Irene Hoogveld tot twee maal toe bereid om haar medewerking uit te stellen. Op 6 november was het dan zo ver, net op het nippertje, twee weken later zou het al niet meer mogelijk geweest zijn. Al deze gebeurtenissen leken samen te spannen om er een extra bevlogen, zeer muzikale happening van te maken. Het publiek reageerde enthousiast en de leden van het ensemble waren blij en uitermate tevreden.