Skip to main content

Muziekvereniging Flos Campi

Koor & Orkest

Sinds 1963

foto: Mike Wiering


In the spotlight

Komend concert

25 februari 2024

Vorig concert

27 januari 2024

Dick Bolt

Orkestdirigent

Miriam Westgeest

Koordirigent

Lentekriebels door Koor Flos Campi

Na een druk jubileumjaar met o.a. een ambitieus en zeer geslaagd groot concert in de Vereeniging zoekt het koor van Flos Campi in dit concert de intiemere sfeer op van het middeleeuwse Petruskerkje te Nijmegen. We zingen dit concert met ons basiskoor van 25 zangers, begeleid door Jelle Hoksbergen op piano en een paar strijkers uit het orkest.

Het programma bestaat uit liederen die gaan over hagel en sneeuw, de eerste krokusjes en anemoontjes, het veelbelovende gezang van vogels, kortom over de overgang van winter naar lente. Sommige liederen zijn romantisch en dromerig van aard, andere bezingen wandelaars met lentekriebels, die door de koekoek tot de orde worden geroepen. 

Six moravian choruses van Antonín Dvořák. In de Romantiek laten veel componisten zich inspireren door de natuur, in een reactie op de toenemende industrialisatie. Beekjes en vogels brengen belangrijke boodschappen over, een roos moet je op het juiste moment plukken; de natuur als voor bijvoorbeeld    jeugd, liefde en liefdesverdriet. Dat verklaart ook de grote populariteit vanvolksliedjes, omdat die ‘het hart beroeren’. Dvořák verzamelde volksliedjes voor zijn duetten voor vrouwenstemmen. Die vielen zo in de smaak dat Janáček er rond 1880 zes koos en van mannenpartijen voorzag. 

Dvořák dankt zijn faam aan de iets oudere Brahms die meestal juist weinig waardering wist op te brengen voor nieuwetalenten. Tegen zijn zin maakte Brahms in 1874 deel uit van een jury die beurzen moest toekennen aan getalenteerde jonge componisten. De inzending van een obscure Tsjech, een celloconcert, overrompelde hem zichtbaar. Het bleek het werk van ene Antonin Dvořák. Vanaf dat moment zette hij zich in voor de publicatie van Dvořáks werk. Flos Campi heeft juist dit celloconcert  in 2023 nog met veel succes op het podium gebracht.

Het concert vindt plaats op zondag 25 februari in de Petruskerk in Nijmegen om 15.00 uur. 

Kaarten via deze website.

Lentekriebels
Koor Flos Campi


Vooraankondigingen

Orkest & Koor

1 en 2 juni

Nijmegen Klinkt
Binnenstad nijmegen
dirigent orkest: Dick Bolt
dirigent koor: Miriam Westgeest

Trompetconcert, met orkest & koor

zondagmiddag 7 juli, 15 uur in Goffert Openlucht Theater

Gespeeld zal worden door koor en orkest:
Thomas Welvaadt: Leven, trompetconcert met Eric Vloeimans als solist.

Gespeeld wordt door het orkest:
Bizet: Carmensuite
Wagner: Siegfried Idyll

Gezongen wordt door het koor:
verschillende liederen van Gershwin, Gjeilo, van de Roost en Eric Vloeimans