Muziekvereniging Flos Campi

Koor & Orkest

Sinds 1963

foto: Mike Wiering


In the spotlight

Flyer 3 juli 2022

Komend concert

3 juli 2022
Flyer concert 14 mei 2022

Vorig concert

14 mei 2022

Dick Bolt

Orkestdirigent

Emmanouil Levendis

Koordirigent

Aanstaand concert

Hortusconcert op zondag 3 juli om 16.30 uur

Muziek in de tuin in de late namiddag, met een gevarieerd programma van koor- en orkestwerken. In de prachtige Hortus, dan volop in bloei, kunt u genieten van een lichtvoetig concert dat gegeven wordt door koor en orkest van Flos Campi.

Op het programma staan onder andere “For the Beauty of the Earth” en “A Clare Benediction” van John Rutter en “Home and the Heartland” van de Ier Bill Whelan, gecomponeerd voor de band Riverdance. Deze werken worden uitgevoerd door koor en orkest gezamenlijk. 

Het orkest waagt zich ook aan andere sferen met “Leroy Anderson Favorites”: “Blue Tango”, “”Belle of the Ball”, “The Syncopated Clock” en, jawel, “The Typewriter” inclusief een echte  typist als solist!

Het programma vermeldt verder ook licht-klassieke werken: “drie Hongaarse Dansen” en de “Variaties op een thema van Joseph Haydn” (het befaamde “Sankt Anton koraal”) van de hand van Johannes Brahms en tenslotte uit het ballet Silvia van Léo Delibes het “Cortège de Bacchus”.

Kortom , een feestelijk zomers programma onder de bezielende leiding van Dick Bolt (orkest) en Emmanouil Levendis (koor) met na afloop tijd voor een drankje en een praatje.

De kaartverkoop via deze website. Klik op de knop hieronder.

12 juni in het Valkhofpark van Nijmegen

Flos Campi bij Nijmegen klinkt

Op 11 en 12 juni gonst Nijmegen van de muzikale activiteiten. Na enkele jaren van onderbreking vanwege de coronapandemie beleven we een herstart van “Nijmegen klinkt”.  Vrijwel alle muziekverenigingen van Nijmegen geven acte de présence en maken van het centrum een smeltkroes van alle denkbare muziekstijlen. 

Het orkest van Flos Campi zal zich ook laten horen in een kort concert op zondagmiddag om 15.00 uur op het mooiste podium dat die dag in Nijmegen te vinden is: het Valkhof! Op het programma staat een orkestraal voorproefje van het concert dat Flos Campi (koor èn orkest) geeft in de Hortus op zondagmiddag 3 juli: enkele variaties op een thema van Joseph Haydn (het befaamde Sankt Anton koraal) van Johannes Brahms en een paar Hongaarse dansen van dezelfde componist. En in  “Blue Tango”, “Belle of the Ball” en “The Syncopated Clock” van Leroy Anderson laat het orkest horen dat het ook met modern-populaire muziek uit de voeten kan. 

“Nijmegen Klinkt” is altijd een feest met overal muziek en dans. En Flos Campi doet daar graag aan mee: kom er van genieten!!!

concert van mei 2022

Een reactie van enkele luisteraars

Flos Campi is de laatste jaren een echt orkest geworden. Het samenspel is gegroeid, waardoor we steeds meer van de gebrachte muziek zijn gaan genieten. Dat geldt zeker voor de negende symfonie van Antonín Dvořák, met de extra leden van het Nijmeegs Koper Konsort erbij. Flos Campi heeft een mooie balans tussen verschillende orkestpartijen bereikt met een goed volgehouden ritme.

Het programma van vóór de pauze werd verzorgd door het Nijmeegs Koper Konsort dat ons trakteerde op een heel fraaie uitvoering.

We verheugen ons op het volgende concert.

Antoinette & Bob
Mei 2022© All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Back to Top