Skip to main content

Muziekvereniging Flos Campi

Koor & Orkest

Sinds 1963

foto: Mike Wiering


In the spotlight


Aanstaand concert

Tuinconcert in Hortus Nijmegen

Nijmegen, 2 juli 2023, 16 uur

Jaarlijks tuinconcert van Flos Campi Koor en Orkest in de Hortus.

Op zondag 2 juli 2023 om 16.00 uur geeft Flos Campi weer haar jaarlijkse concert in de prachtige theetuin van de Hortus Nijmegen. Onder leiding van dirigenten Laura Tammeling en Dick Bolt zullen zowel koor als orkest optreden. Zij zullen een scala aan betoverende muzikale werken ten gehore zullen brengen.

Het Flos Campi Koor zal a capella een aantal liederen uitvoeren, waarbij het thema ‘bloemen’ centraal staat. U kunt genieten van onder andere “Sommernacht” van Rheinberger, “Goldne Fluren” en “Birken an Grünes Bergeshang” van Dvorak, evenals het meeslepende “Musiciens qui chantrez” van Hubert Waelrant.

Het Flos Campi Orkest zal u meenemen op een reis door meesterwerken van Mozart en Tsjaikovski. Als eerste spelen zij Mozarts dynamische Symfonie nr. 35, de Haffnersymfonie, die bekend staat om zijn levendige melodieën en bruisende energie. Vervolgens hoort u Tsjaikovski’s “Notenkrakers-suite”, waarbij de veertienjarige Anaïs Later als verteller optreedt en het verhaal tot leven brengt.

De idyllische theetuin van de Hortus Nijmegen is gelegen aan de Victor Westhofflaan 3, 6525 DK Nijmegen. Het concert vindt plaats onder het dak van een grote circustent, dus ook met slecht weer zit u droog. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar vanaf 19 juni via floscampi.nl. De prijs voor een kaartje bedraagt €15, inclusief een consumptie. Houders van een CJP-pas betalen slechts €8 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. 

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kunt u terecht op floscampi.nl. De ervaring leert dat dit Hortusconcert altijd snel is uitverkocht! We verwelkomen u graag op zondag 2 juli voor een onvergetelijke middag vol muziek en bloemen in de Hortus Nijmegen.

Zomerconcert in de Hortus

Zondag 2 juli 2023, 16.00 uur
Hortus Nijmegen, Victor Westhofflaan 3, 6525 DK Nijmegen

Werken van:

Wolfgang Amadeus Mozart  en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski 

Dirigenten:

Dick Bolt
Laura Tammeling

Tuinconcert Flos Campi in de Hortus Nijmegen

concert van juli 2022

Het Hortusconcert: een terugblik van binnenuit

Op 3 juli j.l. vond het jaarlijkse Hortusconcert van koor en orkest van Flos Campi plaats. Van tevoren werd mij als nieuw koorlid door iedereen verteld, dat dit echt iets speciaals was: super gezellig, meestal wat lichtere muziek dan bij andere concerten, prachtig om samen te zingen en te spelen in de bloeiende tuin en altijd uitverkocht. Ik was dan ook zeer benieuwd. 

Met een buitenconcert ben je afhankelijk van het weer. De weergoden waren ons echter welgezind: de zon scheen en het bleef de hele middag droog! Wel moest het koor helaas vier bassen missen door corona. De overige bassen weerden zich echter prima.

Het programma

Van tevoren hadden we als koor en orkest natuurlijk samen gerepeteerd. Dus ik had het orkest al wel gehoord. Hun optreden verraste mij echter: ze speelden nog veel beter dan in de repetitieruimte in het SSGN! Als amateurorkest klonk het in mijn oren behoorlijk professioneel tijdens de uitvoering van  “Variaties op een thema van Joseph Haydn” en daarna drie Hongaarse Dansen, van de componist Johannes Brahms. 

Daarna brachten we gezamenlijk twee liederen van John Rutter ten gehore en een van Bill Whelan. Onze koordirigent Emmanouil Levendis dirigeerde hierbij ook het orkest. Bij het nummer van Bill Whelan had hij zelf het arrangement voor het orkest geschreven. Janne Paardenkoper zong bij dit lied de solo. Helaas bleek de geluidsapparatuur niet goed te werken waardoor het publiek haar prachtige stem niet overal goed kon horen. 

Het volgende lied was The Road Home van Stephen Paulus. Een a capella lied, waarbij de orkestleden met de koorleden mee mochten zingen. Een hele prestatie, zeker waar ze natuurlijk niet per stemsoort gegroepeerd zaten!

Als toegift zongen we als koor a capella Emerald Stream van Seth Houston. Het enthousiasme spoot er van af, waardoor we wel wat op hol sloegen…😊

In de pauze was het onder het genot van een drankje een heel gezellig gebeuren met alle vrienden, familie en bekenden onder het publiek. 

Na de pauze speelde het orkest het Cortège de Bacchus uit het ballet Sylvia van Leo Delibes. Daarna waagde het zich in andere sferen dan normaal met Favorites en The Typewriter van Leroy Anderson. De solist in dit laatste stuk (Emmanouil Levendis) maakte onverwacht een complete act van zijn entree inclusief een hilarisch telefoontje met zijn moeder. Geheel in stijl met het ook verder humoristische stuk waarbij de solo op een oude typemachine gespeeld wordt. Dirigent Dick Bolt liet zich niet van de wijs brengen door zijn solist en dirigeerde ook dit stuk met verve.

Waardering

Het publiek reageerde in de pauze en na afloop met grote waardering op het concert. Naast lovende woorden over de kwaliteit van de uitvoering hoorde ik vooral complimenten over het zichtbare enthousiasme van zowel koor als orkest. In combinatie met de bloeiende Hortus en het prachtige weer zorgde dit alles voor een zeer aangenaam en geslaagd zondagmiddagconcert. Ik kan niet anders dan constateren dat mij niets teveel was beloofd: een Hortusconcert is een ontzettend leuke en bijzondere belevenis.

Marike de Valk
Een nieuw en enthousiast koorlid

concert van mei 2022

Een reactie van enkele luisteraars

Flos Campi is de laatste jaren een echt orkest geworden. Het samenspel is gegroeid, waardoor we steeds meer van de gebrachte muziek zijn gaan genieten. Dat geldt zeker voor de negende symfonie van Antonín Dvořák, met de extra leden van het Nijmeegs Koper Konsort erbij. Flos Campi heeft een mooie balans tussen verschillende orkestpartijen bereikt met een goed volgehouden ritme.

Het programma van vóór de pauze werd verzorgd door het Nijmeegs Koper Konsort dat ons trakteerde op een heel fraaie uitvoering.

We verheugen ons op het volgende concert.

Antoinette & Bob
Mei 2022