Muziekvereniging Flos Campi

Koor & Orkest

Sinds 1963

foto: Mike Wiering


In the spotlight

Komend concert

18 en 19 november 2022

Vorig concert

3 juli 2022

Dick Bolt

Orkestdirigent

Emmanouil Levendis

Koordirigent

Aanstaand concert

BUREN Twee koren en een orkest

Projectkoor Gelderland en Flos Campi (koor én orkest) hebben de handen ineen geslagen om dit najaar een koorwerk met grote bezetting te kunnen presenteren. Koordirigent Wolfgang Lange en orkestdirigent Dick Bolt hebben een toegankelijk programma samengesteld en geven beiden acte de présence.

Wat kunt u verwachten?

Koor en orkest zijn samen te horen in de Mis in C van Josef Rheinberger en het Te Deum in G van Ralph Vaughn Williams.

Rheinberger is componist van vele werken voor koor en wel twintig missen. In de koorwereld werd in zijn tijd (19e eeuw) geroepen om een mis met orkestbegeleiding. Op verzoek van pater Staub van het klooster Einsiedeln, schreef hij zijn enige mis voor koor en orkest met enkele solopartijen voor sopraan, alt, tenor en bas.

Vaughn Williams was zelf niet religieus maar schreef wel een groot aantal sacrale werken. De meeste na zijn ervaringen in WO I. Hij meldde zich als vrijwilliger met zeven vrienden en verloor er zes van hen in deze oorlog. Het Te Deum dat voor zijn doen buitengewoon uitbundig is, schreef hij voor de inwijding van de aartsbisschop van Canterbury in 1928.

Hubert Parry (1848-1918) is een Engelse pianist, musicoloog en een door Bach en Brahms geïnspireerd componist. Hij verwierf eeuwige roem met zijn werk And did those feet in ancient time/Jerusalem dat ieder jaar klinkt tijdens de Last Night of the Proms, luidkeels meegezongen door het publiek. Flos Campi speelt zijn onmiskenbaar Engelse Symfonie no.2.


Helen Ostafew is een hedendaagse Britse componist, zanger, pianist en dirigent. Haar composities combineren verschillende muzikale invloeden. Het koor zingt a capella Faith  en Lux Aeterna uit haar Requiem for Humanity. 

Wij hopen van harte u te zien op 18 of 19 november!

Dirigenten:
Dick Bolt
Wolfgang Lange
Repetitor koor Flos Campi:
Emmanuel Levendis

Vrijdag 18 november 2022  20.15 uur 
Boskapel,Graafseweg 276, Nijmegen

Zaterdag 19 november 2022  20.15 uur 
Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek

Entree: € 17,50 via floscampi.nl
Pauzedrankje inbegrepen

De kaartverkoop via deze website vanaf 24 oktober.

N.B.: voor het concert in de Vredebergkerk in Oosterbeek zijn nog ruim voldoende kaartjes beschikbaar.

Noteer ook alvast:
12 april 2023: 60 jaar Flos Campi in De Vereeniging
22 en 23 april 2023: Projectkoor Gelderland De stem van water

BUREN, Projectkoor Gelderland en Flos Campi (koor én orkest)

concert van juli 2022

Het Hortusconcert: een terugblik van binnenuit

Op 3 juli j.l. vond het jaarlijkse Hortusconcert van koor en orkest van Flos Campi plaats. Van tevoren werd mij als nieuw koorlid door iedereen verteld, dat dit echt iets speciaals was: super gezellig, meestal wat lichtere muziek dan bij andere concerten, prachtig om samen te zingen en te spelen in de bloeiende tuin en altijd uitverkocht. Ik was dan ook zeer benieuwd. 

Met een buitenconcert ben je afhankelijk van het weer. De weergoden waren ons echter welgezind: de zon scheen en het bleef de hele middag droog! Wel moest het koor helaas vier bassen missen door corona. De overige bassen weerden zich echter prima.

Het programma

Van tevoren hadden we als koor en orkest natuurlijk samen gerepeteerd. Dus ik had het orkest al wel gehoord. Hun optreden verraste mij echter: ze speelden nog veel beter dan in de repetitieruimte in het SSGN! Als amateurorkest klonk het in mijn oren behoorlijk professioneel tijdens de uitvoering van  “Variaties op een thema van Joseph Haydn” en daarna drie Hongaarse Dansen, van de componist Johannes Brahms. 

Daarna brachten we gezamenlijk twee liederen van John Rutter ten gehore en een van Bill Whelan. Onze koordirigent Emmanouil Levendis dirigeerde hierbij ook het orkest. Bij het nummer van Bill Whelan had hij zelf het arrangement voor het orkest geschreven. Janne Paardenkoper zong bij dit lied de solo. Helaas bleek de geluidsapparatuur niet goed te werken waardoor het publiek haar prachtige stem niet overal goed kon horen. 

Het volgende lied was The Road Home van Stephen Paulus. Een a capella lied, waarbij de orkestleden met de koorleden mee mochten zingen. Een hele prestatie, zeker waar ze natuurlijk niet per stemsoort gegroepeerd zaten!

Als toegift zongen we als koor a capella Emerald Stream van Seth Houston. Het enthousiasme spoot er van af, waardoor we wel wat op hol sloegen…😊

In de pauze was het onder het genot van een drankje een heel gezellig gebeuren met alle vrienden, familie en bekenden onder het publiek. 

Na de pauze speelde het orkest het Cortège de Bacchus uit het ballet Sylvia van Leo Delibes. Daarna waagde het zich in andere sferen dan normaal met Favorites en The Typewriter van Leroy Anderson. De solist in dit laatste stuk (Emmanouil Levendis) maakte onverwacht een complete act van zijn entree inclusief een hilarisch telefoontje met zijn moeder. Geheel in stijl met het ook verder humoristische stuk waarbij de solo op een oude typemachine gespeeld wordt. Dirigent Dick Bolt liet zich niet van de wijs brengen door zijn solist en dirigeerde ook dit stuk met verve.

Waardering

Het publiek reageerde in de pauze en na afloop met grote waardering op het concert. Naast lovende woorden over de kwaliteit van de uitvoering hoorde ik vooral complimenten over het zichtbare enthousiasme van zowel koor als orkest. In combinatie met de bloeiende Hortus en het prachtige weer zorgde dit alles voor een zeer aangenaam en geslaagd zondagmiddagconcert. Ik kan niet anders dan constateren dat mij niets teveel was beloofd: een Hortusconcert is een ontzettend leuke en bijzondere belevenis.

Marike de Valk
Een nieuw en enthousiast koorlid

concert van mei 2022

Een reactie van enkele luisteraars

Flos Campi is de laatste jaren een echt orkest geworden. Het samenspel is gegroeid, waardoor we steeds meer van de gebrachte muziek zijn gaan genieten. Dat geldt zeker voor de negende symfonie van Antonín Dvořák, met de extra leden van het Nijmeegs Koper Konsort erbij. Flos Campi heeft een mooie balans tussen verschillende orkestpartijen bereikt met een goed volgehouden ritme.

Het programma van vóór de pauze werd verzorgd door het Nijmeegs Koper Konsort dat ons trakteerde op een heel fraaie uitvoering.

We verheugen ons op het volgende concert.

Antoinette & Bob
Mei 2022


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.

Back to Top